Matematik
Opg i rumgeometri
17. januar 2007 af
Pishans (Slettet)
Godaften
Har 3 opgaver hvor jeg virkelig er på bar bund, kunne være rart hvis nogen gav mig et praj i den rigtige retning...
Opg. 922
Beregn vinkler og sidelængder i Trekant ABC og Trekant DEF når, A(5,-3,-3) B(1,3,4) C(5,-1,2) D(-3,5,-1) E(2,-3,0)F(6,2,-4)
Opg. 936
Linierne m1 og m2 og m3 har parameterfremstillingerne
m1 : (x,y,z) = (1,0,1) + t (1,1,-2)
m2 : (x,y,z) = (2,0,0) + t (-2,-2,4)
m3 : 8x,y,z) = (1,0,0) + t (2,2,-3)
Vis at M1 og M2 er paralelle, M1 og M3 skærer hinanden i et punkt og M2 og M3 er vindskæve
Opg 940.
Angiv parameterfremstillinger for linierne m1 gennem A og B og m2 gennem C og D, og undersøg deres beliggenhed i forhold til hinanden, når
a) A (0,1,2) , B(2,-3,6) , C(0,3,5), D(-1,5,3)
b) A (0,1,2) , B(3,1,3) , C(3,2,1) , D(0,3,-2)
c) A (1,1,2) , B(3,3,4) , C(0.2.2) , D(4,0,1)
Håber nogen kan hjælpe...mvh Pishans
Har 3 opgaver hvor jeg virkelig er på bar bund, kunne være rart hvis nogen gav mig et praj i den rigtige retning...
Opg. 922
Beregn vinkler og sidelængder i Trekant ABC og Trekant DEF når, A(5,-3,-3) B(1,3,4) C(5,-1,2) D(-3,5,-1) E(2,-3,0)F(6,2,-4)
Opg. 936
Linierne m1 og m2 og m3 har parameterfremstillingerne
m1 : (x,y,z) = (1,0,1) + t (1,1,-2)
m2 : (x,y,z) = (2,0,0) + t (-2,-2,4)
m3 : 8x,y,z) = (1,0,0) + t (2,2,-3)
Vis at M1 og M2 er paralelle, M1 og M3 skærer hinanden i et punkt og M2 og M3 er vindskæve
Opg 940.
Angiv parameterfremstillinger for linierne m1 gennem A og B og m2 gennem C og D, og undersøg deres beliggenhed i forhold til hinanden, når
a) A (0,1,2) , B(2,-3,6) , C(0,3,5), D(-1,5,3)
b) A (0,1,2) , B(3,1,3) , C(3,2,1) , D(0,3,-2)
c) A (1,1,2) , B(3,3,4) , C(0.2.2) , D(4,0,1)
Håber nogen kan hjælpe...mvh Pishans
Svar #1
17. januar 2007 af krillerinden (Slettet)
opg. 922: Jeg går ud fra at det er vektorer.. Så træk de forskellige vektorer i trekanterne fra hinanden.. f.eks. A-B og derefter finder du længden af den fremkomne vektor..
For at finde vinklerne bruger du bare formlen for cos(v).. Håber du forstår...
opg. 936: M1 og M2 er parallelle hvis retningsvektorerne ganget med et tal t kan blive lig hinanden. M1 og M3 skærer hinanden hvis deres linjer ikke er parallelle.. Og jeg ved ikke hvad der menes med at M2 og M3 er vindskæve...
For at finde vinklerne bruger du bare formlen for cos(v).. Håber du forstår...
opg. 936: M1 og M2 er parallelle hvis retningsvektorerne ganget med et tal t kan blive lig hinanden. M1 og M3 skærer hinanden hvis deres linjer ikke er parallelle.. Og jeg ved ikke hvad der menes med at M2 og M3 er vindskæve...
Svar #3
18. januar 2007 af krillerinden (Slettet)
opg.922 Find A(5,-3,-3) - B(1,3,4).. det blir: AB(4,-6,-7)
Så finder du længden af vektoren ved at tage kvadratroden af (4^2-6^2-7^2)!
På samme måde kan du finde de andre længder i trekanterne.
For at finde f.eks. vinklen ved A skal du bruge de to vektorer AB og AC og så kan du bruge formlen: sin(v) = |AB"kryds"AC|/(|AB||AC|)
Så finder du længden af vektoren ved at tage kvadratroden af (4^2-6^2-7^2)!
På samme måde kan du finde de andre længder i trekanterne.
For at finde f.eks. vinklen ved A skal du bruge de to vektorer AB og AC og så kan du bruge formlen: sin(v) = |AB"kryds"AC|/(|AB||AC|)
Skriv et svar til: Opg i rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
