Kemi
koncentration af frie sølvioner
18. januar 2007 af
surey (Slettet)
Beregn koncentrationen af frie sølvioner i en vandig opløsning der, før ligevægten har indstillet sig, er 0,15M i Ag(NH3)2+.
For at jeg kan regne det ud, bliver jeg så ikke nødt til at have en Ka-værdi.?
Jeg kan ikke finde sådan én for stoffet.
Hvis man ikke skal bruge sådan én, kan jeg simpelthen ikke finde ud af hvordan man gør
For at jeg kan regne det ud, bliver jeg så ikke nødt til at have en Ka-værdi.?
Jeg kan ikke finde sådan én for stoffet.
Hvis man ikke skal bruge sådan én, kan jeg simpelthen ikke finde ud af hvordan man gør
Svar #1
18. januar 2007 af frodo (Slettet)
du kan finde en kompleksitetskonstant i databogen under komplekskemi. Den er af størrelsesordenen 10^7 mener jeg, men kan ikke huske den præcist.
Svar #3
18. januar 2007 af surey (Slettet)
jeg har fundet den til 7,2. Men jeg tror ikke jeg gør det rigtig. I hvert fald får jeg et forkert resultat.
Kan du give mig et hint mere?
Kan du give mig et hint mere?
Svar #4
19. januar 2007 af frodo (Slettet)
hvis du har c([Ag(NH3)2]+)= 0,15M
og flgd reaktion sker:
[Ag(NH3)2]+(Aq) --> Ag+(aq) + 2 NH3(aq)
har du ved ligevægt:
[[Ag(NH3)2]+]=0,15M-x
[Ag+]=x
[NH3]=2x
Kf=(0,15M-x)/(x(2x))
denne ligning løses for x, som er facit til opgaven.
Jeg får x= 6,64*10^-5 M
og flgd reaktion sker:
[Ag(NH3)2]+(Aq) --> Ag+(aq) + 2 NH3(aq)
har du ved ligevægt:
[[Ag(NH3)2]+]=0,15M-x
[Ag+]=x
[NH3]=2x
Kf=(0,15M-x)/(x(2x))
denne ligning løses for x, som er facit til opgaven.
Jeg får x= 6,64*10^-5 M
Skriv et svar til: koncentration af frie sølvioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
