Matematik

Urgent! Matematikhjælp! Skal afleveres i morgen!

18. januar 2007 af Midas2 (Slettet)
Hej!
Jeg fået en opgave der lyder således:

I den retvinklede trekant ABC skal du beregne de ukendte stykker, når hypotenusen c = 13,54 og kateten b = 8,597.

Det er conius opgaver, og jeg fatter ikke princippet. Jeg har virkelig brug for hjælp!

Tusind tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Start med at benytte formlen
cos(A) = b/c

Svar #2
18. januar 2007 af Midas2 (Slettet)

Ja, men jeg forstår ikke princippet!
Hvad gør man?=

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2007 af ibibib (Slettet)

cos(A) = b/c

cos(A) = 8,597/13,54

A = cos-¹(8,597/13,54)

A= 50,58°

Svar #4
18. januar 2007 af Midas2 (Slettet)

Tak skal du ha' :)
Men der står "ukendte stykker".. Er det en vinkel man skal finde så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Nå ja, du skal bestemme a.
Benyt fx. Pythagoras
a²+b²=c²

Svar #6
18. januar 2007 af Midas2 (Slettet)

Mener du ikke omvendt pythagoras? :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, du skal bare isolere a i ligningen.

Svar #8
18. januar 2007 af Midas2 (Slettet)

Okay, det vil sige, at hvis c = 13,54 og kateten b = 8,597, så er a = 10.46?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Ja.

Skriv et svar til: Urgent! Matematikhjælp! Skal afleveres i morgen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.