Kemi
Stofmængdeberegning
18. januar 2007 af
Zipzap112 (Slettet)
Hejsa alle, jeg er gået godt og grundigt i stå med en opgave, som ellers burde være lige til, den lyder:
KMnO4 laves ved at opløse afvejede mængde i vand. Angiv hvordan man kan lave en opløsning, der er præcis 0,0200 M (Molær)
Jeg har gjort følgende:
0,02 molær * 1 liter = 0,02 mol
m=n*M (molare masse) = 0,02 n * 138,04 Mm = 3,1608 g. pr liter.
Men jeg føler, at der er et eller andet helt galt.
Hvad mener I?
KMnO4 laves ved at opløse afvejede mængde i vand. Angiv hvordan man kan lave en opløsning, der er præcis 0,0200 M (Molær)
Jeg har gjort følgende:
0,02 molær * 1 liter = 0,02 mol
m=n*M (molare masse) = 0,02 n * 138,04 Mm = 3,1608 g. pr liter.
Men jeg føler, at der er et eller andet helt galt.
Hvad mener I?
Skriv et svar til: Stofmængdeberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
