Matematik

omvendt funktion måske?

19. januar 2007 af Piaprut (Slettet)
ln(m)=-3,55+3,07*ln(h), hvor m er vægten målt i mg og h er længden målt i mm.

a) Beregn vægten, når længden er 3,5mm. Det har jeg regnet, jeg får det til 0,3 mg?

b) bestem en forskrift for h som funktion af m.

Det ved jeg ikke hvordan man gør. Mit bedste bud ville være omvendt funktion, men synes ikke rigtigt at det virker?

På forhånd tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2007 af uksomi (Slettet)

a) du skal indsætte h=3,5mm i funktionen og du får:
1,34mg


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2007 af piper (Slettet)

Brug reglen e^(ln(m)) = m.

Svar #3
19. januar 2007 af Piaprut (Slettet)

hvordan kan du få det til 1,34 mg? har du parenteser med?

Svar #4
19. januar 2007 af Piaprut (Slettet)

#2: jeg fostår ikke rigtigt hvad jeg skal bruge det til? det giver jo bare 0,3 da e og ln "tager hinanden"?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2007 af piper (Slettet)

ln(m)=-3,55+3,07*ln(h)

e^(ln(m))=e^(-3,55+3,07*ln(h))

m = e^(-3,55+3,07*ln(h))

m er en funktion af h. vi skriver

m(h)= e^(-3,55+3,07*ln(h))

m(3,5) = 1,344

Svar #6
19. januar 2007 af Piaprut (Slettet)

okay, men det er til opgave a ikk? hva med opgave b)?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2007 af piper (Slettet)

isoler ln(h) og brug reglen e^(ln(h)) = h.

næsten tilsvarende

Svar #8
19. januar 2007 af Piaprut (Slettet)

Undskyld men jeg er helt blank.. hvad kommer den så til at hedde?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2007 af piper (Slettet)

ln(m)=-3,55+3,07*ln(h)

ln(m)+3,55 = 3,07*ln(h)

(ln(m)+3,55)/3,07 = ln(h)

e^((ln(m)+3,55)/3,07) = e^(ln(h))

e^((ln(m)+3,55)/3,07) = h

så h(m) = e^((ln(m)+3,55)/3,07)

så fik du også lavet lektier i dag :)

Svar #10
19. januar 2007 af Piaprut (Slettet)

ej jeg kludrede i det med /3,07, ellers havde jeg den også.. :D mange mange tak for det, ja det er skønt at der er sådan nogen kloge hoveder der kan hjælpe.. :D god weekend.

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2007 af piper (Slettet)

tak i lige måde ;)

Skriv et svar til: omvendt funktion måske?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.