Matematik
vektor --> koordinatsæt
19. januar 2007 af
Alcone (Slettet)
Hallo..
Hvordan er det nu man gør'? I min mat. bog står der ikke eksempler og skulle nok have skrevet noter i timen :S
I et koordinatsystem er givet vektoren a= [2;-3].
Om en vektor b belyses, at vektor(a)* vektor(b) = 4
og vektor(a)* vektor(b)(en hat ovenpå b også) = -19.
Bestem koordinatsættet for vektor b.
Hvordan er det nu man gør'? I min mat. bog står der ikke eksempler og skulle nok have skrevet noter i timen :S
I et koordinatsystem er givet vektoren a= [2;-3].
Om en vektor b belyses, at vektor(a)* vektor(b) = 4
og vektor(a)* vektor(b)(en hat ovenpå b også) = -19.
Bestem koordinatsættet for vektor b.
Svar #1
19. januar 2007 af dnadan (Slettet)
Du har at:
vektor_a*vektor_b=4 Heraf:
(2,-3)*(x,y)=4
Du ved også, at:
vektor_a*vektor_b(hat)=-19 heraf:
(2,-3)*(-y,x)=-19
Her har du to ligninger med to ubekendte...Løs disse, og du vil finde koordinaterne for vektor b
vektor_a*vektor_b=4 Heraf:
(2,-3)*(x,y)=4
Du ved også, at:
vektor_a*vektor_b(hat)=-19 heraf:
(2,-3)*(-y,x)=-19
Her har du to ligninger med to ubekendte...Løs disse, og du vil finde koordinaterne for vektor b
Skriv et svar til: vektor --> koordinatsæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
