Matematik
linjens ligning
21. januar 2007 af
jaqu (Slettet)
Hej... jeg fatter intet af dette!!
Hjælp
"Du skal bestemme en ligning for en linje, som går gennem punktet (4,3), og som er parallel med linjen, som er givet ved 2y + 2x - 8 = 0"
Hvad skal jeg gøre??
Hilsen Line
Hjælp
"Du skal bestemme en ligning for en linje, som går gennem punktet (4,3), og som er parallel med linjen, som er givet ved 2y + 2x - 8 = 0"
Hvad skal jeg gøre??
Hilsen Line
Svar #1
21. januar 2007 af jgthb (Slettet)
du skal først finde hældningen. hvis den er parallel med den anden linje, har de samme hældningskoefficient:
2y + 2x - 8 = 0 <=>
2y=-2x+8 <=>
y=-x+4
Altså er hældningskoefficienten -1. således får vi ved indsættelse i dette
y-y_0=a(x-x_0):
y-3=-1(x-4) <=>
y-3=-x+4 <=>
y=-x+7
2y + 2x - 8 = 0 <=>
2y=-2x+8 <=>
y=-x+4
Altså er hældningskoefficienten -1. således får vi ved indsættelse i dette
y-y_0=a(x-x_0):
y-3=-1(x-4) <=>
y-3=-x+4 <=>
y=-x+7
Svar #2
21. januar 2007 af -Bonnie- (Slettet)
du finder hældningen på den ligning du har, og så indsætter du den og punktet i y-yo=a(a-xo), hvor a er hældning og (xo,yo) svare til dit punkt (4,3)
Skriv et svar til: linjens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
