Matematik

ligninger

21. januar 2007 af biala (Slettet)
hej jeg har fået to opgaver for som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til.. håber i kan hjælpe mig...

1) løs ligningen 4(x-1/2)(x2+1)


2)et andengradspolinomium har rødder 1 og 4 grafen går gennem p(3.2) bestem forskriften for polioniumet

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

Hvad er ligningen 4(x-1/2)(x2+1)=?

Svar #2
21. januar 2007 af biala (Slettet)

=0 sorry

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

4(x-1/2)=0 <-> 4x-2=0 <-> 4x=2 <-> x=1/2

Svar #4
21. januar 2007 af biala (Slettet)

ok har også lavet den første halvdel som dig men hvad med den anden halvdel x i anden+1=0

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

x^2+1=0 <-> x^2=1 <-> x=kvadratrod af 1=1

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

undskyld, den behøver du ikke at regne på eftersom du ganger over kors

Svar #7
21. januar 2007 af biala (Slettet)

ok mange tak, men du ved tilfældigvis ikke hvordan man laver den anden opgave vel??

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

jo, hvordan lyder den?

Svar #9
21. januar 2007 af biala (Slettet)

den står under den anden den med at bestemme forskriften for et polynomiet

Svar #10
21. januar 2007 af biala (Slettet)

2)et andengradspolynomium har rødderne 1 og 4. grafen går gennem p(3.2) bestem forskriften for polioniumet

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

Du kender at en andengradspolynomie er bestemt ved:
f(x) =a(x-x1)(x-x2), hvor x1 og x2 er rødderne og når du så kender at andengradspolynomiet går ´gennem punktet p(3.2), kan du finde forskrift for den:

f(3)=a(3-1)(3-4)=-2a <-> 2=-2a<-> a=-1 altså forskriften bliver:

f(x)=-1(x-1)(x-4)=-1(x^2-4x-x+4)=-1(x^2-3x+4)=-x^2+3x-4

Svar #12
21. januar 2007 af biala (Slettet)

du er genial mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

Det var så let

Svar #14
21. januar 2007 af biala (Slettet)

hahah

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.