Matematik

Tangent, bestem røringspunkt

23. januar 2007 af cob (Slettet)
En tangent til grafen f(x)=3,2*1,13^x har hældningen 2.
Bestem røringspunktets koordinater 2 dec.

Resultat= (13,35;16,36)

Nogen der kan hjælpe med hvordan?

Det jeg sidder og roder med er at starte med at diff.
f´(x)=1,13^x*ln1,13

Hjælp....

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2007 af mathon

f(x)=3,2*1,13^x

f'(x)=3,2*ln(1,13)*1,13^x

f'(x)=2=3,2*ln(1,13)*1,13^x

3,2*ln(1,13)*1,13^x = 2

1,13^x=2/(3,2*ln(1,13))

x*ln(1,13) = ln[2/(3,2*ln(1,13))]

x = ln[2/(3,2*ln(1,13))]/ln(1,13)=13,3528

y = f(13,3528) = 16,3643

røringspunkt (13,3528|16,3643)


Svar #2
23. januar 2007 af cob (Slettet)

Mange tak til dig mathon.

Med venlig hilsen

cob

Skriv et svar til: Tangent, bestem røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.