Matematik

Højder i trekanter!

23. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)
Jeg kan ikke huske noget om højder og trekanter! Hvordan beregner man højder i trekanter ?!

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2007 af chrissertina (Slettet)

Det kommer sandelig an på hvilke oplysninger du i forvejen har om de pågældende trekanter.
Et eksempel er, hvis du kender arealet af trekanten og længden af grundlinien, så kan du bare isolere "h" i formlen:
A=½gh

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2007 af mathon

I trekant ABC beregnes
h_a = b*sin(C) = c*sin(B)

h_b = a*sin(C) = c*sin(A)

h_c = a*sin(B) = b*sin(A)

Svar #3
23. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Jeg takker.

Skriv et svar til: Højder i trekanter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.