Fysik
Fysik - en dykkerflaske
28. januar 2007 af
corazón (Slettet)
En dykker bruger dykkerflasker til sin luftforsyning under vandet. Hver dykkerflaske er en stålbeholder, som rummer 7,2 L. Før brug pumpes atmosfærisk luft ind i flasken, så trykket i flasken er 20, MPa ved 20 C- grader . Lufts molar masse er 29,0 g/mol
Hvad er massen af luften i en dykkerflaske, når den er fyldt med luft og klar til brug?
Har ingen ideer om hvordan den kan løses
Hvad er massen af luften i en dykkerflaske, når den er fyldt med luft og klar til brug?
Har ingen ideer om hvordan den kan løses
Svar #1
28. januar 2007 af Jerslev (Slettet)
#0: Du benytter idealgasligning og finder stofmængden:
n*V=p*R*T såvidt jeg lige husker den. Herefter benytter du m = n*M til at bestemme masssen. :)
n*V=p*R*T såvidt jeg lige husker den. Herefter benytter du m = n*M til at bestemme masssen. :)
Svar #4
28. januar 2007 af Jerslev (Slettet)
#3: Ah okay. :) Som jeg også skrev, var det ikke sikkert, jeg havde husket den korrekt.
Skriv et svar til: Fysik - en dykkerflaske
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
