Matematik
Udregning af cirkelbue??
28. januar 2007 af
Huniche (Slettet)
Hej folkens - håber der er nogen der kan hjælpe!
Jeg har brug for en formel til at udregne en cirkelbue. Det eneste jeg kender er mine radier, der danner cirkeludsnittet, hvortil jeg skal finde længden på cirkelbuen.
Derudover skal jeg også finde den korde, hvis endepunkter kaldet A og B er start og slut for cirkelbuen.
Jeg har brug for en formel til at udregne en cirkelbue. Det eneste jeg kender er mine radier, der danner cirkeludsnittet, hvortil jeg skal finde længden på cirkelbuen.
Derudover skal jeg også finde den korde, hvis endepunkter kaldet A og B er start og slut for cirkelbuen.
Svar #1
28. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
Udregne en cirkelbue? Der det arealet eller længden af periferien m.v.?
Svar #2
28. januar 2007 af Mark-N (Slettet)
Vi kalder cirkelbuen for b og v for vinklen, som spænder over b. r er radius.
Cirkelbuen finder du såldes:
b = 2*(pi)*r*v / 360grader
Korden finder du såldes:
k = 2*r*sin (v/2)
Cirkelbuen finder du såldes:
b = 2*(pi)*r*v / 360grader
Korden finder du såldes:
k = 2*r*sin (v/2)
Svar #5
28. januar 2007 af Huniche (Slettet)
#1 - jeg skal udregne en del af periferien - altså en længde.
Skriv et svar til: Udregning af cirkelbue??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
