Matematik

ligning

28. januar 2007 af karlmarx (Slettet)
x-6=10(y-6)
x=4y

nogle der kan løse det her mht til x ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

I) x - 6 = 10(y - 6)
II) x = 4y

II) x = 4y <=> y = (x/4)

Indsæt y = (x/4) i (I)

x - 6 = 10((x/4) - 6)

Løs ligningen med hensyn til x.

Svar #2
28. januar 2007 af karlmarx (Slettet)

hmm.. x skal være 9.. og hvis jeg løser den ligning du har sat op får jeg ikke 9..

men måske er der gjort noget forkert..

problemstillingen er således:

Ole spør sin moster om hvor gammel hun er.
Hun svarer : For 6 år siden var jeg 10 gange så gammel som dig, men nu er jeg kun 4 gange så gammel.

hvor gammel er ole ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2007 af guldbar (Slettet)

Hvis du går nogle sider tilbage under matematikforum'et kan du se at denne opgave findes flere steder.
Der kan du finde dit svar :)

(En der hedder "Hvor gammel er Ole?" fx..)

Svar #4
28. januar 2007 af karlmarx (Slettet)

nej, der findes ikke et svar i nogle af de tråde...

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Hvis den løses med hensyn til y, fås rigtignok 9.

Svar #6
28. januar 2007 af karlmarx (Slettet)

y optræder jo slet ikke i den sidste ligning ???

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2007 af guldbar (Slettet)

Det undskylder jeg.
Jeg har selv haft denne opgave for nogle måneder siden og har prøvet på at finde min aflevering hvori den stod udregnet og det hele, men har ikke kunnet finde den endnu.
Skriver hvis jeg finder den og kan hjælpe dig.

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2007 af mathon

mosters alder: x

Oles alder: y

x-6 = 10(y-6)
x = 4y indsættes i øverste ligning

4y-6 = 10(y-6)

4y-6 = 10y-60

54 = 6y

y = 54/6 = 9

x=4*y = 4*9 = 36

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.