Matematik
Tangent ligning
28. januar 2007 af
Freud (Slettet)
Hej,
Nogel som gider at rette disse to opgaver igennem:
Hej,
Jeg har følgende opgave som jeg meget gerne vil have rettet. Den sidste opgave kan jeg ikke finde ud af, derfor vil jeg gerne have hjælp til den. På forhånd mange tak:
a) Vis at punkterne P(0,4) ligger på cirklen.
Jeg sætter 0 ind for x, og 4 ind for y, på venstre side af ligningen, og ser om det giver 13, på følgende måde:
(x + 2)^2 + (y – 1)^2 = 13
(0 + 2)^2 + (4 – 1)^2 = 13
b) Bestem en ligning for tangenten i P.
Et punkt: (-2,-1)
Centrum: (-2,1)
(-2 + 2 , -1-1) = (0, -2)
0(x + 2) - 2(y + 1) = 0
2y + 2 = 0
Nogel som gider at rette disse to opgaver igennem:
Hej,
Jeg har følgende opgave som jeg meget gerne vil have rettet. Den sidste opgave kan jeg ikke finde ud af, derfor vil jeg gerne have hjælp til den. På forhånd mange tak:
a) Vis at punkterne P(0,4) ligger på cirklen.
Jeg sætter 0 ind for x, og 4 ind for y, på venstre side af ligningen, og ser om det giver 13, på følgende måde:
(x + 2)^2 + (y – 1)^2 = 13
(0 + 2)^2 + (4 – 1)^2 = 13
b) Bestem en ligning for tangenten i P.
Et punkt: (-2,-1)
Centrum: (-2,1)
(-2 + 2 , -1-1) = (0, -2)
0(x + 2) - 2(y + 1) = 0
2y + 2 = 0
Svar #1
28. januar 2007 af ibibib (Slettet)
a) er korrekt.
b) Bestem hældningen c for linjen gennem C og P.
Tangenten er vinkelret på denne linje, derfor kan du beregne tangentens hældning a vha. formlen a·c=-1.
Så kender du et punkt på tangenten og tangentens hældning.
b) Bestem hældningen c for linjen gennem C og P.
Tangenten er vinkelret på denne linje, derfor kan du beregne tangentens hældning a vha. formlen a·c=-1.
Så kender du et punkt på tangenten og tangentens hældning.
Skriv et svar til: Tangent ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
