Kemi

1999 skriftlig eksamenssæt....haster

30. januar 2007 af Jelly (Slettet)
Jeg har problemer med opgave 1 e) i følgende sæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/kemihn-2005-10-1.pdf

Håber nogle kan komme med et svar til opgave 1 e), da jeg ikke forstår hvordan jeg skal svare. Skal nemlig afleverer i dag kl. 16:00

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Bromvand er Br2 opløst i vand. Br2 reagerer med dobbeltbindinger (C=C) ved en additions-reaktion. Der er nogle dobbeltbindinger i molekyle D?

2,4 dinitrophenylhydrazin anvendes til at opvise carbonylforbindelser (C=O) som f.eks. aldehyder og ketoner (du kan se reaktionen i din kemibog). Er der en carbonylgruppe i molekyle D?

Svar #2
30. januar 2007 af Jelly (Slettet)

okay....Er der andet jeg skal tilføje udover #1.

Dvs.

Til bromvand hvilken dobbeltbindings skal jeg tage..? der er to dobbeltbindinger i stof D. Vil du være flink at komme med et eksempel på reaktionen?


Stof D + 2,4 dinitrophenylhydrazin --> H20 + hvad er så produktet?

På forhånd tak!

Svar #3
30. januar 2007 af Jelly (Slettet)

Har svært ved at opskrive de tilhørende reaktionsskemaer for #1.

Håber nogle kan hjælpe mig, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Se lige efter bobbeltbindinger igen. Hvor mange C=C bindinger kan du finde (jeg kan kun se en).

Jeg kan ikke huske reaktionen (og har ikke en organisk kemibog ved hånden) for carbonyl og dinitro... - Den må være i din kemibog.

Skriv et svar til: 1999 skriftlig eksamenssæt....haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.