Fysik

opgave

30. januar 2007 af Bumster (Slettet)
hej. håber nogen kan hjælpe med flg opgave:

En bil kører med 140 km/h. den har en masse på 2000 kg.
Beregn bremsestyrken når bilen skal holde stille i løbet af 5,0 s.

på for hånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2007 af Peden (Slettet)

Lur mig om ikke du skal se på bilens kinetiske energi, og se på hvordan dette skal omsættes?

Svar #2
30. januar 2007 af Bumster (Slettet)

jeg har desværre problemer... vil du uddybe lidt mere???

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2007 af mathon

1) omregn 140 km/h til m/s

2) beregn bilens kinetiske energi

3) ydre Arbejde pr tid = effekt

4) P=F*v


Svar #4
30. januar 2007 af Bumster (Slettet)

på følgende måde:

E(kin)=½*2000kg*(38,89m/s)^2 = 1,5123*10^6 J

E(kin)/tid = 302469 W

P=F*v <=> F=P/v <=> 302469/38,89 = 7959,71

Svar #5
30. januar 2007 af Bumster (Slettet)

på følgende måde:

E(kin)=½*2000kg*(38,89m/s)^2 = 1,5123*10^6 J

E(kin)/tid = 302469 W

P=F*v <=> F=P/v <=> 302469/38,89 = 7959,71

er det rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2007 af mathon

P=F*v <=> F=P/v <=> 302469/38,89 = 7777,55_N

ellers rigtigt!

Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.