Matematik
opgave med beregning af varme i vand
30. januar 2007 af
f.r (Slettet)
en cylinder
V=5mm3
r=0,58377
d=4,6667
i forbindelse med opvarmning regnes med at starttemperaturen vil være 30*C og sluttemperaturen vil være 70*C
til kontrol indsættes 2.stk temperaturfølere i beholderen henholdsvis af platin (pt100)og nikkel (ni100)
begge følere er 100 ohm ved 0*C
pt100 føleren stiger/falder med 0,00385 ohm/grader C
ni100 føleren stiger/falder med 0,0066 ohm/grader C
fx: RT*C = R0*C + trekantR
trekantR = ohm/C* x trekantT*
opstil regneforskrifter for de 2 følere og tegn kurve over følernes modstandsændring som funktion af beholderens opvarmning
i forbindelse med opvarmning af vandet i beholderen ønskes det nødvendige varmlegeme bestemt
vandet i beholderen ønskes opvarmet på 10 timer og beholderens samlede virkningsgrad er bestemt til 75%
bestem varmelegemets størelse i ohm
V=5mm3
r=0,58377
d=4,6667
i forbindelse med opvarmning regnes med at starttemperaturen vil være 30*C og sluttemperaturen vil være 70*C
til kontrol indsættes 2.stk temperaturfølere i beholderen henholdsvis af platin (pt100)og nikkel (ni100)
begge følere er 100 ohm ved 0*C
pt100 føleren stiger/falder med 0,00385 ohm/grader C
ni100 føleren stiger/falder med 0,0066 ohm/grader C
fx: RT*C = R0*C + trekantR
trekantR = ohm/C* x trekantT*
opstil regneforskrifter for de 2 følere og tegn kurve over følernes modstandsændring som funktion af beholderens opvarmning
i forbindelse med opvarmning af vandet i beholderen ønskes det nødvendige varmlegeme bestemt
vandet i beholderen ønskes opvarmet på 10 timer og beholderens samlede virkningsgrad er bestemt til 75%
bestem varmelegemets størelse i ohm
Skriv et svar til: opgave med beregning af varme i vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
