Matematik

løsning af ligning

30. januar 2007 af uhanse (Slettet)
Hej

Jeg er lost og søger hjælp til flg. ligning:

1) log(4+x)+log(x-4)=log4

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Opløft begge sider til:

10^(log(4+x) + log(x-4)) = 10^log(4)

Svar #2
30. januar 2007 af uhanse (Slettet)

hvorfor vil du opløfte med 10?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Fordi 10^log(a) = a og

10^(log(b) + log(b)) = a*b

Svar #4
30. januar 2007 af uhanse (Slettet)

ok tak skal du have

Svar #5
30. januar 2007 af uhanse (Slettet)

men problemet er at løsning er kvadratrod af 20 og jeg får resultatet 249984=4 ????

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvordan ser din ligning ud?

Jeg får (4+x)(x-4) = 4

Svar #7
30. januar 2007 af uhanse (Slettet)

når jeg opløfter det med 10 får jeg resultatet

249984 = 4, og er når jeg bruger grafregneren

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Opløft med 10 og gå videre med ligningen i #6

Svar #9
30. januar 2007 af uhanse (Slettet)

nå så opløfter log sig selv. ok endnu en gang tak

Skriv et svar til: løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.