Matematik
Vektor (vinkel)
31. januar 2007 af
Gumball0r (Slettet)
Kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave:
vektor a*b=12
vektor |b|=5
vektor |a-b|=v10
Bestem vektor |a| og vinklen v mellem vektor a og b.
på forhånd tak
Gumb.
vektor a*b=12
vektor |b|=5
vektor |a-b|=v10
Bestem vektor |a| og vinklen v mellem vektor a og b.
på forhånd tak
Gumb.
Svar #1
31. januar 2007 af Peter_F (Slettet)
Bestem vektor |a|
|a-b|=10 <=> |a-b|^2=100 <=> |a|^2+|b|^2-2*a*b=100
De kendte størrelser indsættes og |a| bestemmes:
|a|^2+5^2-2*12=100 <=> |a|^2=99 <=> |a|=sqrt(99)
Vinklen v mellem vektor a og b:
a*b=|a|*|b|*cos(v)
De kendte størrelser indsættes og v bestemmes:
12=sqrt(99)*5*cos(v) <=> v=76,04 grader.
|a-b|=10 <=> |a-b|^2=100 <=> |a|^2+|b|^2-2*a*b=100
De kendte størrelser indsættes og |a| bestemmes:
|a|^2+5^2-2*12=100 <=> |a|^2=99 <=> |a|=sqrt(99)
Vinklen v mellem vektor a og b:
a*b=|a|*|b|*cos(v)
De kendte størrelser indsættes og v bestemmes:
12=sqrt(99)*5*cos(v) <=> v=76,04 grader.
Skriv et svar til: Vektor (vinkel)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
