Matematik
Differentialregning
01. februar 2007 af
spanki (Slettet)
Der er givet en funktion: f(x)= 1/4x^3 - x^2 - x + 4
a) tegn grafen for f, og bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.
b) Bestem ligningen for den tangent t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekoordinat.
Grafen for f har en anden tangent t2, som også går gennem P:
c) bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.
jeg forstår ikk denne opgave :P
jeg mangler kun denne så er jeg færdig, med min aflevering :)
så jeg tænkte, at hvis i søde og kloge mennesker kunne hjælpe mig ville det være dejligt :)
mange glade hilsner fra mig..
a) tegn grafen for f, og bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.
b) Bestem ligningen for den tangent t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekoordinat.
Grafen for f har en anden tangent t2, som også går gennem P:
c) bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.
jeg forstår ikk denne opgave :P
jeg mangler kun denne så er jeg færdig, med min aflevering :)
så jeg tænkte, at hvis i søde og kloge mennesker kunne hjælpe mig ville det være dejligt :)
mange glade hilsner fra mig..
Svar #1
01. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
a1) Hvis det skal gøres i hånden, så lav evt. et sildeben med variablen samt de tilhørende funktionsværdier. Så kan grafens for f tegnes.
a2) Skæringspunkter med x-aksen: f(x)=0
Jeg ved dog ikke lige hvad der menes med et skæringspunkt P med den mindste førstekoordinat.
a2) Skæringspunkter med x-aksen: f(x)=0
Jeg ved dog ikke lige hvad der menes med et skæringspunkt P med den mindste førstekoordinat.
Svar #3
01. februar 2007 af spanki (Slettet)
hvis der er andre der kan hjælpe vil det være fint :) fordi jeg er pænt lost nu:)
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
