Matematik
HJÆLP! mangler en der er go til mat.
01. februar 2007 af
Andess (Slettet)
Jeg sidder med en opgave jeg bare slet ikke kan finde ud af, er der mon en der kan hjælpe??
F(x) = 2x^2+bx-4
Bestem b således at f har nulpunkterne -1 og 3
F(x) = 2x^2+bx-4
Bestem b således at f har nulpunkterne -1 og 3
Svar #1
01. februar 2007 af rexden1
en andengradsligning har jo løsningerne
x1 = (-b+sqrt(d))/(2*a)
x2 = (-b-sqrt(d))/(2*a)
hvis du udregner diskriminanten, og sætter x1 = -1 og x2 = 3.
Så kan du isolere b, i hver af ligningerne
x1 = (-b+sqrt(d))/(2*a)
x2 = (-b-sqrt(d))/(2*a)
hvis du udregner diskriminanten, og sætter x1 = -1 og x2 = 3.
Så kan du isolere b, i hver af ligningerne
Svar #3
02. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)
Det kræver ikke at man er go' til matematik for at løse den opgave!
Svar #4
02. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det lyder på dig som om du skal finde en b-værdi, der opfylder begge betingelser samtidig. Er det korrekt forstået?
Det lyder på dig som om du skal finde en b-værdi, der opfylder begge betingelser samtidig. Er det korrekt forstået?
Skriv et svar til: HJÆLP! mangler en der er go til mat.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
