Matematik
Ligning
02. februar 2007 af
dotschulz (Slettet)
1 + 1/x = 2/x^2
Svar #2
02. februar 2007 af apandersen (Slettet)
1+1/x=2/x^2
1=(2-x)/x^2
x^2=2-x
x^2+x-2=0 (Andengradsligning)
d=1^2-4*1*(-2)=9>0 => 2 reélle løsninger
x=1, x=-2
1=(2-x)/x^2
x^2=2-x
x^2+x-2=0 (Andengradsligning)
d=1^2-4*1*(-2)=9>0 => 2 reélle løsninger
x=1, x=-2
Svar #3
02. februar 2007 af dotschulz (Slettet)
kan jeg ikke lige få uddybet: fra første til anden sætning
Svar #4
02. februar 2007 af apandersen (Slettet)
Jo:
1+1/x=2/x^2
Så trækker jeg 1/x fra på begge sider.
1=2/x^2-1/x
Så vil jeg gerne have skrevet 1/x så den har x^2 som nævner (fællesnævner). Det gør jeg ved at gange med x i både tæller og nævner.
1 = 2/x^2-x/x^2
Så kan jeg skrive på fælles brøkstreg, da begge brøker har samme fællesnævner:
1 = (2-x)/x^2
Som der stod i anden sætning.
1+1/x=2/x^2
Så trækker jeg 1/x fra på begge sider.
1=2/x^2-1/x
Så vil jeg gerne have skrevet 1/x så den har x^2 som nævner (fællesnævner). Det gør jeg ved at gange med x i både tæller og nævner.
1 = 2/x^2-x/x^2
Så kan jeg skrive på fælles brøkstreg, da begge brøker har samme fællesnævner:
1 = (2-x)/x^2
Som der stod i anden sætning.
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
