Kemi

Massen-mol.. ... ?

03. februar 2007 af Izabella (Slettet)
Jeg skal finde ud af hvad massen af 11,5 mol dichlorethan er , men hvordan gøres dette?

Formelen for dichlorethan er ,så vidt jeg ved; C2H4CL2 ..

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2007 af apandersen (Slettet)

Først skal du finde molarmassen af dichlorethan. Det gør du enten ved at slå op i en tabel eller beregne den. Her beregner jeg den:

M(C2H4Cl2) = 2*M(C)+4*M(H)+2*M(Cl)=(2*12+4*1+2*35,5) g/mol = (24+4+71) g/mol = 99 g/mol

Tabelværdien siger 98,94 g/mol, så det er rimeligt tæt på.

Så bruger du formlen m=n*M

Svar #2
04. februar 2007 af Izabella (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt. Jeg ved/forstår godt hvordan man kommer frem til M, altså molarmassen.

Men hvad er n .. det er stofmængden ikke? Hvordan kommer jeg så frem til det?

Svar #3
04. februar 2007 af Izabella (Slettet)

Stofmængden beregnes ved at dividere massen med den molare masse ik? Så 11,5/99 ..? Det er da ik rigtigt..

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2007 af apandersen (Slettet)

n er stofmængden og den har du fået opgivet til 11,5 mol. Det er en størrelse der fortæller hvor mange molekyler der er.

Så har du lige beregnet molarmassen M. Det er en størrelse som fortæller hvor meget en bestemt mængde (1 mol) af stoffet vejer.

Så bruger du formlen m = n * M, dvs. du ganger stofmængden med molarmassen, hvorefter du har massen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2007 af apandersen (Slettet)

11,5 er ikke massen men stofmængden. Det er massen du skal finde. Du skal altså finde m, og du har n og M.

Svar #6
04. februar 2007 af Izabella (Slettet)

Okay.. dvs. jeg skal bare gange n og M, i stedet for at dividere som jeg gjorde før.

Så den har en massen på 1138,5 ...?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2007 af apandersen (Slettet)

ja

Svar #8
04. februar 2007 af Izabella (Slettet)

Godt!

Jeg takker mange gange..!

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. marts 2016 af Nandro (Slettet)

Sidder med den samme opgave... Får også 1138 g

Facitlisten siger 381 g


Skriv et svar til: Massen-mol.. ... ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.