Matematik
Differentialligning [dy/dx = -0,8x * kvadratrod y ]
04. februar 2007 af
jeezus (Slettet)
Ja, jeg har en differentialligning som ikke rigtig kan udlede. dy/dx = -0,8x * kvadratrod y
Løsningen er: f(x) = (-0,4x + 42)^2
Løsningen er: f(x) = (-0,4x + 42)^2
Svar #1
04. februar 2007 af Madsst (Slettet)
Det er noget med seperation af variable.
dy/dx=-0,08x*sqrt(y) => Sdy/sqrt(y)=S-0,08xdx
Så udnytter du at sqrt(y)=y^1/2 og så er du næsten hjemme... Streng taget skal man vist også medtage den konstante løsning hvor x=0.
dy/dx=-0,08x*sqrt(y) => Sdy/sqrt(y)=S-0,08xdx
Så udnytter du at sqrt(y)=y^1/2 og så er du næsten hjemme... Streng taget skal man vist også medtage den konstante løsning hvor x=0.
Skriv et svar til: Differentialligning [dy/dx = -0,8x * kvadratrod y ]
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
