Matematik

kort sprg. Differentialkvotient

04. februar 2007 af Liiinee (Slettet)
hvis f(x) = e^x - 1
hvad er f´(x0)
?

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2007 af me_strix (Slettet)

f'(x) = e^x
f'(x0) = e^x0

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2007 af Nicklas.sk (Slettet)

nu ved jeg ikke hvad x0 er lig med

men:

f(x)=e^x-1 og f'(x)=e^x

Svar #3
04. februar 2007 af Liiinee (Slettet)

jeg har en funktion: (e^x - 1) / (e^x + 1)

jeg skal finde differentialkvotienten, men hvordan?

jeg kan sige:

f(x) = (e^x - 1) og g(x) = (e^x + 1)
f´(x0) = e^x0 og g(x) = e^x0

og hvad nu ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal differentiere vha. brækreglen først

(f/g)'(x) = (f'(x)·g(x)-f(x)·g'(x))/g(x)²

Svar #5
04. februar 2007 af Liiinee (Slettet)

ja, men det giver ikke det som det skal:

e^x0 * (e^x-1) - e^x0 * (e^x+1) / (e^x+1) ^2

hvordan er det jeg kommer videre herfra?
hvordan skal jeg gange ind . alle de e'er forvirrer mig

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Reducer tælleren.

Svar #7
04. februar 2007 af Liiinee (Slettet)

for mig at se, skal det give 0.
men facit siger
-2x / (e^x+1) ^2

Svar #8
04. februar 2007 af Liiinee (Slettet)

for mig at se, skal det give 0.
men facit siger
-2x / (e^x+1) ^2
..
hvor kommer 2x fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal enten skrive x0 eller også skal du skrive x. Du skal ikke blande de to sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar 2007 af dnadan (Slettet)

benyt:
a^p*a^q=a^(p+q)

Svar #11
04. februar 2007 af Liiinee (Slettet)

jamen, det er det jeg ikke kan
jeg kan ikke reducere, da alle de e'er er der:
men umiddelbart:

Jeg fjerne 0'erne for at gør det nemmere for mig selv:

e^x * (e^x-1) - e^x * (e^x+1) / (e^x+1) ^2 =

((e^x)^2 - e^x ) - ((e^x)^2 + e^x ) / (e^x+1) ^2

rigtig ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, fortsæt med at reducere

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. februar 2007 af allan_sim

#4.
Hmm - det lyder som en ubehagelig regel... :-)

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. februar 2007 af ibibib (Slettet)

#13 Hov, den er slem :)

Svar #15
04. februar 2007 af Liiinee (Slettet)


jamen det man da ikke? det giver jo 0?
eller vent? jeg glemmer jo, at der er parenteser!

((e^x)^2 - e^x ) - ((e^x)^2 + e^x ) / (e^x+1) ^2 =

((e^x)^4) - ((e^x)^3) - (((e^x)^3) + (e^x)^2))

eller ?

der er noget galt med de minusser og plusser?

Brugbart svar (0)

Svar #16
04. februar 2007 af ibibib (Slettet)

((e^x)^2 - e^x ) - ((e^x)^2 + e^x ) / (e^x+1) ^2 =
((e^x)^2 - e^x - (e^x)^2 - e^x) / (e^x+1)^3 =
osv.

Svar #17
04. februar 2007 af Liiinee (Slettet)

det sidste plus skal være minus, for så passer det

Svar #18
04. februar 2007 af Liiinee (Slettet)

det var rigtig nok det første jeg lavede.
have talt det forkert

Tak for jeres hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #19
04. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, men byttede du ikke om på fortegnene i #3 ?

Svar #20
04. februar 2007 af Liiinee (Slettet)

nej, nemlig.
hehe
tak for det.

må jeg spørge, hvis jeg kommer i tvivl om flere opgaver ?

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.