Matematik

Nulpunkter

05. februar 2007 af Chick (Slettet)
Hordan finder jeg nulpunktet til denne funktion

f(x) = (lnx)^2 + 4lnx

En der kan hjælpe mig igang?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2007 af dnadan (Slettet)

0=(ln(x))^2 + 4ln(x)
Her er tale on en skjult andengrads ligning, kald ln(x) for z, så bliver ligningen hermed:
0=z^2+4z
Denne kan løses med hensyn til z, når z er fundet, så indsættes denne løsning i:
z=ln(x), hvormed x så isoleres...

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det er et ``skujlt'' andengradspolynomium. Sæt u = ln(x).

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=26903

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2007 af mathon

sorry!
...jeg fik læst det som nulpunkter...

Svar #5
05. februar 2007 af Chick (Slettet)

Hmm.. en der vil hjælpe lidt mere.. ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#3
Du har lavet en fejl!

Svar #7
08. februar 2007 af Chick (Slettet)

Jeg har fået nulpunkterne til z^2+4z = 0
og de er 0 og -4

Men til den oprindelige ligning er der jo kun et nulpunkt, som er x=1, hvilket jeg får fra z=0.. men hvad med de -4?..

Bare spørg hvis I ikke forstår hvad ejg har skrevet..

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2007 af dnadan (Slettet)

z=ln(x)
her er z=0
0=ln(x) <=> exp(0)=x <=> x=1
Pga. grundmængden, som du man skal lave til denne slags opgaver forsvinder -4 fra løsningen, idet man jo ikke må tage ln til et negativt tal...

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2007 af dnadan (Slettet)

Sorry, exp(-4) er det andet nulpunkt, havde lige glemt, at z=-4 her... og ikke x...

Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.