Matematik
vinkel . hjælp
05. februar 2007 af
compaqcompaq (Slettet)
Jeg skal finde vinkel c. har valgt følgende formel: cos-1 ( a^2+b^2-c^2) / 2ab
kender alle siderne. a= 498 b= 528 c = 362
ligemeget hvordan jeg sætter det in i formlen så giver det ikke det rigtige tal hvad gør jeg forkert?
kender alle siderne. a= 498 b= 528 c = 362
ligemeget hvordan jeg sætter det in i formlen så giver det ikke det rigtige tal hvad gør jeg forkert?
Svar #1
05. februar 2007 af apandersen (Slettet)
Du ved at:
c^2=a^2+b^2-2ab*cos C
dvs.
2ab*cos C=a^2+b^2-c^2
dvs.
cos C = (a^2+b^2-c^2)/(2ab)
dvs.
C = cos-1((a^2+b^2-c^2)/(2ab))
Dvs. først og fremmest skal du sætte parentes om (2ab) på lommeregneren. Og så skal du tage cos-1 til hele brøken - ikke kun tælleren.
c^2=a^2+b^2-2ab*cos C
dvs.
2ab*cos C=a^2+b^2-c^2
dvs.
cos C = (a^2+b^2-c^2)/(2ab)
dvs.
C = cos-1((a^2+b^2-c^2)/(2ab))
Dvs. først og fremmest skal du sætte parentes om (2ab) på lommeregneren. Og så skal du tage cos-1 til hele brøken - ikke kun tælleren.
Skriv et svar til: vinkel . hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
