LaTeX

Billede (spacing!)

05. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
Jeg har følgende i en tex-fil:

----------------
tekst.............. tekst.............
\begin{center}
\begin{figure}[h]
\centering
\includegraphics[scale=0.6]{sinh.pdf}
\caption{tekst............}
\end{figure}
\end{center}
----------------

Teksten før \begin{center} står på midten af en side. Så bliver billedet sat ind midt på den _følgende_ side, selvom billedet godt kan være på siden med teksten. Billedeteksten (caption) får også stor afstand til billedet.
Hvis jeg skalerer billedet med 0.3 kan jeg godt få det til at være på samme side som teksten, men det kan jo ikke passe at jeg skal gøre sådan. Så bliver billedet jo heller ikke til at tyde.

Løsning?

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Prøv lige at tag et screenshot, så jeg kan se præcis hvad du mener. Opload også sinh.pdf, så jeg kan se om det skulle den det er galt med.

Svar #2
06. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

http://peecee.dk/?id=26964
og
http://peecee.dk/?id=26965

Tror det er sinh.pdf'en den er gal med. Det er Graph der har lavet pdf'en for mig, men tror faktisk den vælger at lave en hel side i pdf, for derefter at indsætte billedet i midten.
Prøver lige noget andet...

Brugbart svar (2)

Svar #3
06. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Ja, som du selv siger er det sandsynligvis PDF-filen det er galt med; bounding boxen er sikkert fucked up.

En mulighed er at lave figuren med METAPOST (hvis du altså har tid til at sætte dig ind i hvordan det virker).

Svar #4
06. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#3
Kein Zeit desværre.

Jeg prøvede lige følgende:
1) Eksport fra Graph til bmp.
2) Photoshop: bmp->pdf
3) Resultat: pdf'en bliver forstørret af en eller anden mærkelig årsag. Jeg skal zoome ud til ca. 75% før det ligner det jeg har i Graph => grimt.

Dette kommer dog mit problem til livs med at denne "billed-pdf" bare er billedet, og ikke unødvendig spacing inkluderet.

Prøvede så noget andet:
1) samme
2) Photoshop: bmp->eps
3) epstopdf siger så: "Not a valid EPS file."
Fedt. Hvad er så en "rigtig" eps-fil? Hvis ikke et professionelt billedbehandlingsprogram kan lave en eps der er "rigtig", hvad så?

Brugbart svar (2)

Svar #5
06. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Gem billedet som .jpg i stedet for, og brug derefter programmet ``jpeg2ps''. Jeg har engang lavet en _meget_ udførlig vejledning til hvordan man bruger det; se

http://texperten.dk/index.php?doc=5975642LJ

Programmet kan hentes ganske gratis på

http://www.pdflib.com/fileadmin/pdflib/products/more/jpeg2ps/jpeg2ps-1.9.zip

Svar #6
06. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#5
Har nu lavet ps-filen, men pdflatex siger, at den ikke kender endelsen .ps.

Brugbart svar (2)

Svar #7
06. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Det er fuldstændig korrekt at den ikke gør det! Derfor skal du kompilere gennem

latex .tex
dvips .dvi
ps2pdf .ps

Jeg kan ikke huske om du kan springe led 2 over, og kompilere gennem

latex .tex
dvi2pdf .dvi

men du kan jo eventuelt prøve.

Svar #8
06. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#7
Det virker. Men billedkvaliteten på billedet ser ud til at være ringere i pdf'en end i dvi'en. Hvorfor nu det?

Brugbart svar (2)

Svar #9
06. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Det er bare previeweren. Når du printer det ud, kan du ikke se forskel!

Har du nu fået spacingen rundt om billedet til at blive ordentlig?

Brugbart svar (2)

Svar #10
06. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Rettelse:

#7: --> #8:

Svar #11
06. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#9
Okay :)

Ja, det har jeg. Tak!

Skriv et svar til: Billede (spacing!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.