Matematik
eksponentiel?
06. februar 2007 af
sabine06 (Slettet)
Jeg har virkelig brug for hjælp sidder med en aflevering og kan bare slet ikke huske noget som helst lige pludselig.
Opgaven lyder:
Da pC'en kom frem i begyndelsen af 1981 kostede en pc- arbejdsplads 97.000 kr. i år 2000 kosteden den samme pc-arbejdsplads (endda med større funktionalitet) 8500 kr.. vi antager at prisen på en pc-arbejdsplads er aftaget eksponentielt i hele perioden.
a) Tegn udviklingen u et enkeltlogarismisk koordinatsystem? (aner ikke hvad jeg skal :( )
Håber i vil hjælpe :) !
Opgaven lyder:
Da pC'en kom frem i begyndelsen af 1981 kostede en pc- arbejdsplads 97.000 kr. i år 2000 kosteden den samme pc-arbejdsplads (endda med større funktionalitet) 8500 kr.. vi antager at prisen på en pc-arbejdsplads er aftaget eksponentielt i hele perioden.
a) Tegn udviklingen u et enkeltlogarismisk koordinatsystem? (aner ikke hvad jeg skal :( )
Håber i vil hjælpe :) !
Svar #1
06. februar 2007 af me_strix (Slettet)
Du skal tegen en lige linje. tiden er den uafhængige akse, mens kr. er den afhængige. Beregn hældningskofficienten vha. a = (y2-y1)/(x2-x1)
Svar #2
06. februar 2007 af sabine06 (Slettet)
jeg forstår det ikke?
Finder jeg så punkternet som f.eks.
1981 = år 0
2000 = år 8
og hedder så (0,97000) (8,8500)
og siger
(97000-8500) / (0-8) = 11062,5 ??
Finder jeg så punkternet som f.eks.
1981 = år 0
2000 = år 8
og hedder så (0,97000) (8,8500)
og siger
(97000-8500) / (0-8) = 11062,5 ??
Svar #4
06. februar 2007 af me_strix (Slettet)
2000-1981 = -19 ;o)
Hvis du skriver 19 år udfor 2000 istedet for 8 år, tror jeg x-akse passer fint.
Du har også regnet hældningskofficienten rigtigt ud, hvis du lige erstatter 0-8 med -19.
Det er lidt svært for mig, at bedømme hvad du skal skrive på y-aksen, da jeg ikke lige har noget enkeltlogarismisk papir i hænderne. Det er heller ikke kun ét rigtigt svar; hvis du bare sørger for, at du graf bliver pæn er det ok. Og husk at den skal være aftagende.
Hvis du skriver 19 år udfor 2000 istedet for 8 år, tror jeg x-akse passer fint.
Du har også regnet hældningskofficienten rigtigt ud, hvis du lige erstatter 0-8 med -19.
Det er lidt svært for mig, at bedømme hvad du skal skrive på y-aksen, da jeg ikke lige har noget enkeltlogarismisk papir i hænderne. Det er heller ikke kun ét rigtigt svar; hvis du bare sørger for, at du graf bliver pæn er det ok. Og husk at den skal være aftagende.
Skriv et svar til: eksponentiel?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
