Matematik
to linjer ^^;
06. februar 2007 af
hermione (Slettet)
Hejsa;D
to linier l og m, er givet ved ligningene:
l:y = 3/4*x + 9/2 og m: y = 3*x+1
1) beregn den spidse vinkel mellem l og m
en cirkel har centrum i punktet C(1,-1) og har linjen l som tangent.
2)bestem en ligning for tangenten
3) Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linien m.
to linier l og m, er givet ved ligningene:
l:y = 3/4*x + 9/2 og m: y = 3*x+1
1) beregn den spidse vinkel mellem l og m
en cirkel har centrum i punktet C(1,-1) og har linjen l som tangent.
2)bestem en ligning for tangenten
3) Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linien m.
Svar #1
06. februar 2007 af hermione (Slettet)
ok..hehe. Første spørgsmål er
1# skal jeg bruge en bestemt formel for at finde spidsen eller skal jeg tegne dem ind på lommeregneren først?
andet spørgsmål:
2# her skal jeg tegne en mulig cirkel, og så skal jeg finde to punkter på tangenten ikke? Skal jeg så regne hældningen ud eller skal jeg differentiere?
1# skal jeg bruge en bestemt formel for at finde spidsen eller skal jeg tegne dem ind på lommeregneren først?
andet spørgsmål:
2# her skal jeg tegne en mulig cirkel, og så skal jeg finde to punkter på tangenten ikke? Skal jeg så regne hældningen ud eller skal jeg differentiere?
Svar #2
06. februar 2007 af -Zeta- (Slettet)
1)
Benyt at en hældningskoefficient (a) har vinklen v = tan^(-1)(a) til vandret.
2)
Hvis linjen l er tangent, så kender du jo allederede ligningen for tangenten? Er det cirklens ligning som skal findes?
3)
Isoler y i ciklen og sæt denne lig med m's ligning. Isoler bagefter x i begge i ligninger og sætte disse lig hianden.
Benyt at en hældningskoefficient (a) har vinklen v = tan^(-1)(a) til vandret.
2)
Hvis linjen l er tangent, så kender du jo allederede ligningen for tangenten? Er det cirklens ligning som skal findes?
3)
Isoler y i ciklen og sæt denne lig med m's ligning. Isoler bagefter x i begge i ligninger og sætte disse lig hianden.
Svar #3
06. februar 2007 af hermione (Slettet)
1# er det til opgaven med spidsen? hvis det er, skal jeg så differentiere først og så tage to punkter på tangenten, for at sætte det ind i denne formel?
2# ups...my bad...der skal stå: bestem en lgning for cirklen...hehe sorry
2# ups...my bad...der skal stå: bestem en lgning for cirklen...hehe sorry
Skriv et svar til: to linjer ^^;
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
