Matematik

eksponentiel udregning

06. februar 2007 af uhanse (Slettet)
hjælp.

f(x)=b*e^kt

Kender a= 0,84533 og e=2,71....

Jeg skal her finde k, så langt er jeg

0,84533= e^k Isolerer k?????

Så er jeg lost

Takker på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2007 af eleka (Slettet)

ln(e^k)=k

så kan du tage ln på begge sider.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2007 af mathon

f(x)=b*e^kt

f(x)=b*(e^k)^t = b*a^t, hvor

a=e^k

ln(a)=ln(e^k)=k*ln(e)=k

k=ln(a)

Skriv et svar til: eksponentiel udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.