Matematik
integrale.Haster...skal afleverer imorgen
08. februar 2007 af
Jelly (Slettet)
Jeg har en opgave som ikke kan finde ud af og den er uden hjælpemidler:
Beregn integralet
S x * e^(x^2-1) øvre grænse 1 og nedre grænse 0
Mit bud:
[ (1/2)x^2 * ???]
Ved ikke lige hvordan man skal integrere e^(x^2-1)?
Håber nogle kan give mig nogle hints.
På forhånd tak
Mit bud:
Vi har et produkt af to funktioner, derfor skal vi have differentieret den ene og integreret den anden. Som sagt er der ikke nogen simpel stamfunktion til exp(x²-1), så lad derfor skal vi differentiere den i stedet for. Men kan ikke finde ud af at differientere den??
Håber nogle vil hjælpe mig da jeg skal aflevere i morgen
Beregn integralet
S x * e^(x^2-1) øvre grænse 1 og nedre grænse 0
Mit bud:
[ (1/2)x^2 * ???]
Ved ikke lige hvordan man skal integrere e^(x^2-1)?
Håber nogle kan give mig nogle hints.
På forhånd tak
Mit bud:
Vi har et produkt af to funktioner, derfor skal vi have differentieret den ene og integreret den anden. Som sagt er der ikke nogen simpel stamfunktion til exp(x²-1), så lad derfor skal vi differentiere den i stedet for. Men kan ikke finde ud af at differientere den??
Håber nogle vil hjælpe mig da jeg skal aflevere i morgen
Svar #1
08. februar 2007 af Benjamin. (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=309154
Hvorfor bruger du ikke den tråd, du allerede har oprettet?
S(x·e^(x^2-1))dx = S(½·2x·e^(x^2-1))dx = ½·S(2x·e^(x^2-1))dx = ½·e^(x^2-1)
1
S(x·e^(x^2-1))dx = ½·e^(1^2-1)-½·e^(0^2-1) = 0,31606...
0
Hvorfor bruger du ikke den tråd, du allerede har oprettet?
S(x·e^(x^2-1))dx = S(½·2x·e^(x^2-1))dx = ½·S(2x·e^(x^2-1))dx = ½·e^(x^2-1)
1
S(x·e^(x^2-1))dx = ½·e^(1^2-1)-½·e^(0^2-1) = 0,31606...
0
Skriv et svar til: integrale.Haster...skal afleverer imorgen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
