Fysik
Mekanik
08. februar 2007 af
mumi1986 (Slettet)
Kan nogle hjælpe mig med denne fysikopgave:
En klods skubbes med en fart på 20m/s ind på en vandret flade. Klodsens masse er på 0,50kg. Gnidningskoefficienten mellem bord og klods er 0,65.
Jeg skal så først finde accelerationen og bagefter finde ud af hvor langt klodsen bevæger sig inden den stopper.
En klods skubbes med en fart på 20m/s ind på en vandret flade. Klodsens masse er på 0,50kg. Gnidningskoefficienten mellem bord og klods er 0,65.
Jeg skal så først finde accelerationen og bagefter finde ud af hvor langt klodsen bevæger sig inden den stopper.
Svar #1
08. februar 2007 af Darwin (Slettet)
Newtons love er et godt udgangspunkt:
v_0=20 m/s, m=0,50 kg og mu=0.65
Situationen er 1D.
mX(dotdot)=friktion
mX(dotdor)= - mu*normalkraft (+ve x i bevægelsesretning)
mX(dotdot) = -mu*mg.
X(dotdot)=-mu*g=konstant
så dv = -mu*g*dt
v - 20 m/s = -mu*g*t
sæt v=0 og find t_stop.
Dernæst løses dx/dt - 20m/s = -mu*g*t
Indsæt t_stop og opgaven er løst.
v_0=20 m/s, m=0,50 kg og mu=0.65
Situationen er 1D.
mX(dotdot)=friktion
mX(dotdor)= - mu*normalkraft (+ve x i bevægelsesretning)
mX(dotdot) = -mu*mg.
X(dotdot)=-mu*g=konstant
så dv = -mu*g*dt
v - 20 m/s = -mu*g*t
sæt v=0 og find t_stop.
Dernæst løses dx/dt - 20m/s = -mu*g*t
Indsæt t_stop og opgaven er løst.
Svar #2
08. februar 2007 af mumi1986 (Slettet)
Tak for svaret.
Noget af det forstår jeg, men det evt skrives helt enkelt. Vi er ikke nået så langt i forløbet endnu.
Noget af det forstår jeg, men det evt skrives helt enkelt. Vi er ikke nået så langt i forløbet endnu.
Svar #3
09. februar 2007 af Darwin (Slettet)
Ignorantmetoden lyder:
ma=-mu*m*g
Løs for a.
Dernæst
v^2=u^2+2as
løs for s.
ma=-mu*m*g
Løs for a.
Dernæst
v^2=u^2+2as
løs for s.
Skriv et svar til: Mekanik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
