Matematik

(-7,p) -bestem p

10. februar 2007 af TJuhl (Slettet)
Hej!

Jeg sidder med TO opgaver, som jeg har nogle problemer med.. De lyder:

1) Linjen gennem (2,3) og (-7,p) har hældningskoefficienten (el. hældningstallet..) -3.
Bestem p.

Jeg ved ikke helt præcist hvordan denne opgave skal løses. Har gjort det på to forskellige måder, og jeg får p = -13,5 og p = -24. -Er én af disse facitter rigtige!? Hvis ikke.. hjælp..

2) Den rette linie M går gennem punkterne A(-4,2) og B(5,5).
Bestem en ligning for den rette linie L, der går gennem C(3,-2) og som er parallel med M.

Ligningen for M får jeg til: 1/3x + 3(1/3) = y (er det egentlig rigtigt?) og jeg tror at jeg skal bruge ligningen til M for at finde ligningen til L.. Men kan ikke få det til at passe!

Håber at der er nogen som gerne vil hjælpe.

Mange tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2007 af Duffy

1) Linjen gennem (2,3) og (-7,p) har hældningskoefficienten (el. hældningstallet..) -3.
Bestem p.

Jeg ved ikke helt præcist hvordan denne opgave skal løses. Har gjort det på to forskellige måder, og jeg får p = -13,5 og p = -24. -Er én af disse facitter rigtige!? Hvis ikke.. hjælp..

-------------------------------------

Kunne du opskrive dine beregninger? Så er det lettere at hjælpe.

Svar #2
10. februar 2007 af TJuhl (Slettet)

Jeg har brugt ligningen ax + b = y
a = hældning = -3

(x, y) = (2,3)

p = -13,5
-her har jeg sagt at ligningen er:
(2*-3) + b = 3p
(-7*-3) + b = 3

p = -24
-her har jeg sagt at ligningen er:
(2*-3) + b = 3 (uden 'p'!)
(-7*-3) + b = 3

---
Hjalp det ?... Bare lidt?..

Svar #3
10. februar 2007 af TJuhl (Slettet)

Alle er stadig velkomne til at hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2007 af janandersen (Slettet)

1. h.koeff er tilvæksten på den afhængige akse (y) delt med tilvæksten på den uafhængige akse (x) dvs
(3-p)/(2-(-7) som skal være lig den givne, -3, p kan herefter findes

2. din ligning er korrekt, alle parallelle linier til denne vil også have h.koeff på 1/3, dvs på formen
f(x) = x/3+b, da vi ved at f(3)=-2 kan b findes

Svar #5
11. februar 2007 af TJuhl (Slettet)

#4

1) Kan det passe at p = -30? Synes at tallet er alt for stort..

2) 1/3x + 3(1/3) = y

1/3*-2 + b = 3

Altså er b lig med 2(1/3) ?

Håber at du opdager indlægget!! :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2007 af janandersen (Slettet)

1. (3-p)/9=-3 <=> 3-p=-3(9) <=> -p=-27-3 <=> p=30
du har vist en fortegnsbøf et sted
om 30 er et stort tal, så er det vel som så meget her i livet et relativt spørgsmål - du kan jo evt tegne linierne op for at se, om det stemmer
2. er ok

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2007 af janandersen (Slettet)

#1 man kan også sige, at da afstanden mellem mellem de to x-værdier er 9, skal der være et fald på 27 (9 gange -3) mellem disse, dette er f(-7)-27=f(2), som er p-27=3 og dermed p=30.

Svar #8
14. februar 2007 af TJuhl (Slettet)

#6 + #7 Har fået styr på opgaverne.

Tusind tak for din hjælp! -Det var rigtig flink af dig!

Skriv et svar til: (-7,p) -bestem p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.