Matematik
vinkel mellem hastighedsvektor og x-aksen
11. februar 2007 af
yazzino (Slettet)
Goddaw.
Vi har givet en vektorfunktion r(t).
Vi skal bestemme de punkter på kurven, hvor hastighedsvektoren dvs r´(t), danner vinkel på 45 grader med x-aksen.
Nogen der har en anelse om hvordan man gøre det?
På forhånd tak.
Vi har givet en vektorfunktion r(t).
Vi skal bestemme de punkter på kurven, hvor hastighedsvektoren dvs r´(t), danner vinkel på 45 grader med x-aksen.
Nogen der har en anelse om hvordan man gøre det?
På forhånd tak.
Svar #1
11. februar 2007 af sigmund (Slettet)
Nu angiver r'(t) hældingen af tangenten i t. Du har samtidig, at en ret linjes hældning er givet ved a=tan(v), hvor a er hældningen og v er den spidse vinkel mellem linjen og x-aksen. Kan du nu komme videre?
Svar #2
11. februar 2007 af yazzino (Slettet)
Hej igen.
dvs vi ved at r´(t)= a og at a=tan(v). dermed kan vi finde tan^-1(45)=88,72 og sætter r'(t)= 88,72 - ikke sandt?
dvs vi ved at r´(t)= a og at a=tan(v). dermed kan vi finde tan^-1(45)=88,72 og sætter r'(t)= 88,72 - ikke sandt?
Svar #3
11. februar 2007 af sigmund (Slettet)
Nej,
Vinkelen skal være 45 grader. Det betyder, at tangentens hældning skal være a = r'(t) = tan(45).
Vinkelen skal være 45 grader. Det betyder, at tangentens hældning skal være a = r'(t) = tan(45).
Skriv et svar til: vinkel mellem hastighedsvektor og x-aksen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
