Kemi

Anden ordens reaktion

11. februar 2007 af petse (Slettet)
Hey, sidder lige og basker med denne opgave..

a)
Vis ved en grafisk metode, at reaktionen er af anden orden.
Svaret skal indeholde en redegørelse for det resonnement der ligger til grund for din konklusion.

Jeg har tegnet grafen, som er en positiv ret linie, hvor a=k. Men hvad mere kan man sige?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2007 af frodo (Slettet)

Du er nødt til at fortælle hvad du har afbildet, før din graf kan bruges til noget.

Svar #2
11. februar 2007 af petse (Slettet)

Jeg har afbildet tiden i minutter ud af x-aksen og [NH4+] op ad y-aksen

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2007 af frodo (Slettet)

så er reaktionen ikke af anden orden..
Sikker på det er det du har gjort?

Svar #4
11. februar 2007 af petse (Slettet)

Det går godt i dag,
det er min fejl.

Jeg har afbildet tiden i minutter ud af x-aksen og 1/[NH4+] op ad y-aksen

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2007 af frodo (Slettet)

ja, så kan du utvetydigt konkludere at reaktionen er af anden orden, da løsningen til differentialligningen v=k*[NH4+]^2
netop er
1/[NH4+]=kt+[NH4+]_0

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2007 af frodo (Slettet)

ja, så kan du utvetydigt konkludere at reaktionen er af anden orden, da løsningen til differentialligningen v=k*[NH4+]^2
netop er
1/[NH4+]=kt+1/[NH4+]_0

Skriv et svar til: Anden ordens reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.