Kemi
Kemi kemi kemi ... !?
12. februar 2007 af
Gold-digga (Slettet)
Ville blive taknemmelig hvis der kom hjælp til dette:
CO (g) + Cl2 (g) ---> COCL2 (g)
a) Beregn hvor meget dichlor der ska bruges for at lave 1,3 kg carbonylchlorid.. ?
b) Hvor meget dichlor skal der til for at dække verdensproduktionen af carbonylchlorid på 1,3 Mton pr. år ?
Hmm... hjælp tak!
CO (g) + Cl2 (g) ---> COCL2 (g)
a) Beregn hvor meget dichlor der ska bruges for at lave 1,3 kg carbonylchlorid.. ?
b) Hvor meget dichlor skal der til for at dække verdensproduktionen af carbonylchlorid på 1,3 Mton pr. år ?
Hmm... hjælp tak!
Svar #1
12. februar 2007 af Lil' cat (Slettet)
a)
n=m/Mw
n=1300g/98,9g/mol
n=13,14mol
Reaktionen reagerer med 1:1, så det vil sige at det er den samme stofmængde..
m=n*Mw
m=13,14g/mol*70,9g/mol
m=931,6g
b)
Der gør du bare præcis det samme, bare med en anden masse, nemlig 1,3 Mton
n=m/Mw
n=1300g/98,9g/mol
n=13,14mol
Reaktionen reagerer med 1:1, så det vil sige at det er den samme stofmængde..
m=n*Mw
m=13,14g/mol*70,9g/mol
m=931,6g
b)
Der gør du bare præcis det samme, bare med en anden masse, nemlig 1,3 Mton
Skriv et svar til: Kemi kemi kemi ... !?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
