Matematik

At finde side i trekant.

12. februar 2007 af Midas2 (Slettet)
Hey.
Jeg er kørt død i en opgave.
Jeg skal finde siderne og vinklerne i en trekant, og jeg ved jeg skal bruge cos + sin + tan, men jeg er kørt død.

Jeg har dette info:
Den ene side a = 5,866 b = 4,387 og så har jeg <B = 23,85 grader.

Er der nogle der vil hjælpe (med streg under hjælpe)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Start med at finde vinkel A vha. sinusrelationen

sinA/a = sinB/b

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2007 af jgthb (Slettet)

hvorfor skal du både bruge cos, sin og tan?

Svar #3
13. februar 2007 af Midas2 (Slettet)

#1: Tak :) Kan det godt passe, at vinkel A = 5,43 og C = 150?

Jeg har taget vinkel C og divideret den med side c:
<C/c = 5,43.


Svar #4
13. februar 2007 af Midas2 (Slettet)

#2 Det skal jeg heller ikke, jeg ved bare at det er dem der skal bruges til at løse sådanne opgaver.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2007 af mathon

BEMÆRK - der er TO løsnigner,
da
a*sin(B)<b<a, hvor a*sin(B)er højden på AB

Svar #6
13. februar 2007 af Midas2 (Slettet)

#5 - Hvordan vil du forklare det? :/
Var mit svar rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=28609

Skriv et svar til: At finde side i trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.