Matematik
Beregning af, kan ikke finde mere en én værdi
13. februar 2007 af
t-rin-e (Slettet)
hey, delopgaven lyder; beregn de værdier af t, for hvilke vektor a + t(vektor b)
vektor a=( 1, 8) og vektor b=(0,2)
har gjort følgende
(1, 3) + (0, 2t) * (1, 3) = 0 -> (0, 2t)+ (1, 3) * (1, 3)
= 6t + 1 + 9 = 0, dvs 6t = -10.... derved er t = -5/3...
nogen der kan sige hvad der er gjort galt, eller hvordan jeg finder flere værdier for t?
på forhånd tak
vektor a=( 1, 8) og vektor b=(0,2)
har gjort følgende
(1, 3) + (0, 2t) * (1, 3) = 0 -> (0, 2t)+ (1, 3) * (1, 3)
= 6t + 1 + 9 = 0, dvs 6t = -10.... derved er t = -5/3...
nogen der kan sige hvad der er gjort galt, eller hvordan jeg finder flere værdier for t?
på forhånd tak
Svar #2
13. februar 2007 af t-rin-e (Slettet)
Om det er rigtigt den måde jeg har prøvet at udregne t, og om der er flere værdier for t idet der står i opgaven "Beregn de værdier for t"<- altså i flertal, og jeg kan jo kun finde én værdi
Svar #3
13. februar 2007 af mathon
beregn de værdier af t, for hvilke vektor a + t(vektor b)
skal der stå "=" i stedet for "+"???
skal der stå "=" i stedet for "+"???
Svar #4
13. februar 2007 af t-rin-e (Slettet)
arh smart, men nej, kan lige se jeg ikke fuldførte spørgsmålet helt (UPS)..
delopgaven lyder; beregn de værdier af t, for hvilke vektor a + t(vektor b) er vinkelret på vektor b -t vektor a...
altså
beregn de værdier af t, for hvilke (1, 8) +(0,2)er vinkelret på (0,2) -t(1, 8)...
gav det så ik lidt mere mening...?
delopgaven lyder; beregn de værdier af t, for hvilke vektor a + t(vektor b) er vinkelret på vektor b -t vektor a...
altså
beregn de værdier af t, for hvilke (1, 8) +(0,2)er vinkelret på (0,2) -t(1, 8)...
gav det så ik lidt mere mening...?
Skriv et svar til: Beregning af, kan ikke finde mere en én værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
