Kemi
Omregning til mg/100mL
13. februar 2007 af
hackerjohn (Slettet)
Hej .. jeg er lige kørt fast.. og kan simpelthen ikke omregnede til mg/100mL..
jeg skal beregne indholdet af chlorofyl i en grøntsagsblanding, og er nået så vidt;
A = 0,56 , e(?) = 6,8*10^4 L/mol), M(chlorofyl) = 894 g/mol
[Chlorofyl] = 0,56/6,8*10^4 = 8,24*10^-6 M
I 10mL er der 8,24*10^-6 M * 0,01L = 8,24*10^-8 mol
og det vil sige: 8,24*10^-8 mol * 894 g/mol = 7,37*10^-5 g
Er der nogen der kan hjælpe mig med at omregne 7,37*10^-5 g til noget i mg/100mL?
Mvh.
Sune
jeg skal beregne indholdet af chlorofyl i en grøntsagsblanding, og er nået så vidt;
A = 0,56 , e(?) = 6,8*10^4 L/mol), M(chlorofyl) = 894 g/mol
[Chlorofyl] = 0,56/6,8*10^4 = 8,24*10^-6 M
I 10mL er der 8,24*10^-6 M * 0,01L = 8,24*10^-8 mol
og det vil sige: 8,24*10^-8 mol * 894 g/mol = 7,37*10^-5 g
Er der nogen der kan hjælpe mig med at omregne 7,37*10^-5 g til noget i mg/100mL?
Mvh.
Sune
Svar #1
13. februar 2007 af hackerjohn (Slettet)
hov.. glemte at sige at det var en 10 mL opløsningen, med indholdende chlorofyl :)
Svar #2
13. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Først skal du beregne koncentrationen i den vandige fase ud fra formlen:
Abs = e*C*l
Enheden for e skal også være nogen med en længde. Check lige omden ikke er cm/M (cm pr molær = cm*ltr/mol). Hvis cm og ltr er omregnet til meter, bliver det lidt mere bøvlet).
Hvis enheden nu er cm/M så siger formlen at:
0,56 = 68000*C*1
Beregn koncentationen i mol/l
Omregn til mg/l
Abs = e*C*l
Enheden for e skal også være nogen med en længde. Check lige omden ikke er cm/M (cm pr molær = cm*ltr/mol). Hvis cm og ltr er omregnet til meter, bliver det lidt mere bøvlet).
Hvis enheden nu er cm/M så siger formlen at:
0,56 = 68000*C*1
Beregn koncentationen i mol/l
Omregn til mg/l
Skriv et svar til: Omregning til mg/100mL
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
