Kemi
Forsæbninbgstal
13. februar 2007 af
Lil' cat (Slettet)
Nogle der kan forklare mig hvorfor at, jo længere en kæde fedtsoffet har, jo mindre er forsæbningstallet?? Kan ikke lige se hvordan det kan hænge sammen..
Svar #1
13. februar 2007 af frodo (Slettet)
fordi jo større kæder jo større molarmasse og deraf mindre stofmængde pr gram.
da n(OH-)=3n(fedt)
betyder mindre n(fedt) også mindre n(OH-) og deraf mindre forsæbningstal.
da n(OH-)=3n(fedt)
betyder mindre n(fedt) også mindre n(OH-) og deraf mindre forsæbningstal.
Svar #2
13. februar 2007 af Lil' cat (Slettet)
Ja, så det vil vel ogsåsige at jo mindre forsæbningstal, jo mindre kæde..
Du siger jo selv, mindre fedt=mindre OH- og det giver mindre forsæbningstal..
Du siger jo selv, mindre fedt=mindre OH- og det giver mindre forsæbningstal..
Svar #3
13. februar 2007 af frodo (Slettet)
nej! mindre forsæbningstal = større kæde
mindre fedt = lille stofmængde = stor molarmasse = store kæder
mindre fedt = lille stofmængde = stor molarmasse = store kæder
Skriv et svar til: Forsæbninbgstal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
