Fysik
Fysiks moment og forklaring
13. februar 2007 af
brianap (Slettet)
Jeg har fået en opgave som skal afleveres snart og jeg har været syg de sidste par gange i fysik så jeg er kommet meget bagud, derfor ville jeg lige høre om der var nogen der kunne hjælpe og evt. forklare hvordan følgende udregnes.
Et skib på 300.000 tons nedbremser til stop på 10 min. skibets impuls da den starter sin opbremsning er p=30.87*10^8 N*s. vi ser bort fra skibets tab af fart pga skrogets modstand i vandet.
1. find start hastigheden i sømil pr time = Vstart
2. Find bremsekraften = F
3. Find accelerationen = a
4. Find bremselængden = S
5. Find Minimumseffekt af skibsmotor
Effekt = P
Effekten = Energi/tid <-> P= E/t; [P] = W = J/s
Den effekt en skibsmotor skal levere for at lave opbremsningen er givet ved:
P=F*S/t F= Bremsekraften S= Bremselængden og t er bremsetiden.
Hvor mange heste ( HK ) er det?
Man skal dreje et gevind på et vandrør med diameter 25mm. Man benytter en skærebakke hvis 2 håndtag er 20 cm lange ialt 40 cm. På det ene håndtag trykker man med 50 newton og man trækker med 50 newton på det andet.
1. hvor stort et moment bliver skærebakken udsat for.
2. Hvor stor en kraft svarer det til på hvert skaft ( a 20 cm fra centrum )
Man forlænger nu hvert håndtag til 30 cm fra centrum og trækker og skubber med en kraft på 40 newton.
3. hvor stort et moment bliver skærebakken nu udsat for?
Man skal nu dreje noget der har en diameter på 25mm på en drejebænk. Man skal starte med en skærehastighed på 10 m/min. Dvs at periferihastigheden af det der skal frejes skal være 10 m/min.
4. hvad skal drejebænkens omdrejningshastighed indstilles til ( omdr/min )
5. Hvad svarer det til i standart enheder ( rad/sek )
Drejebænken er 3 sek om at komme op på omdrejningstal 120 omdr/min
6. hvad har vinkelaccelerationen været?
Er det noget i kan hjælpe mig med, gerne med forklaring for jeg er virkelig "lost" her
Et skib på 300.000 tons nedbremser til stop på 10 min. skibets impuls da den starter sin opbremsning er p=30.87*10^8 N*s. vi ser bort fra skibets tab af fart pga skrogets modstand i vandet.
1. find start hastigheden i sømil pr time = Vstart
2. Find bremsekraften = F
3. Find accelerationen = a
4. Find bremselængden = S
5. Find Minimumseffekt af skibsmotor
Effekt = P
Effekten = Energi/tid <-> P= E/t; [P] = W = J/s
Den effekt en skibsmotor skal levere for at lave opbremsningen er givet ved:
P=F*S/t F= Bremsekraften S= Bremselængden og t er bremsetiden.
Hvor mange heste ( HK ) er det?
Man skal dreje et gevind på et vandrør med diameter 25mm. Man benytter en skærebakke hvis 2 håndtag er 20 cm lange ialt 40 cm. På det ene håndtag trykker man med 50 newton og man trækker med 50 newton på det andet.
1. hvor stort et moment bliver skærebakken udsat for.
2. Hvor stor en kraft svarer det til på hvert skaft ( a 20 cm fra centrum )
Man forlænger nu hvert håndtag til 30 cm fra centrum og trækker og skubber med en kraft på 40 newton.
3. hvor stort et moment bliver skærebakken nu udsat for?
Man skal nu dreje noget der har en diameter på 25mm på en drejebænk. Man skal starte med en skærehastighed på 10 m/min. Dvs at periferihastigheden af det der skal frejes skal være 10 m/min.
4. hvad skal drejebænkens omdrejningshastighed indstilles til ( omdr/min )
5. Hvad svarer det til i standart enheder ( rad/sek )
Drejebænken er 3 sek om at komme op på omdrejningstal 120 omdr/min
6. hvad har vinkelaccelerationen været?
Er det noget i kan hjælpe mig med, gerne med forklaring for jeg er virkelig "lost" her
Skriv et svar til: Fysiks moment og forklaring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
