Matematik
overfladeareal af en kugle
14. februar 2007 af
Laotse (Slettet)
Den krumme overflade af et omdrejningslegeme er givet ved følgende formel
O=2*pi*integral(f(x)*sqrt(1+(f´(x))^2)dx
nedregrænse = a
øvre = b
mit spørgsmål er så hvordan man kan benytte dette til at finde overfladearealet af en kugle som er givet ved 4*pi*r^2??
og er det muligt at anvende samme formel for at bevise overfladearealet af en ellipse? for er det ikke givet ved 4*pi*r^2???
mvh Laotse
O=2*pi*integral(f(x)*sqrt(1+(f´(x))^2)dx
nedregrænse = a
øvre = b
mit spørgsmål er så hvordan man kan benytte dette til at finde overfladearealet af en kugle som er givet ved 4*pi*r^2??
og er det muligt at anvende samme formel for at bevise overfladearealet af en ellipse? for er det ikke givet ved 4*pi*r^2???
mvh Laotse
Svar #1
14. februar 2007 af Laotse (Slettet)
håber der er nogen som kan hjælp med blot et hint i den rigtige retning.
Skriv et svar til: overfladeareal af en kugle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
