Matematik

Tangens ligning

14. februar 2007 af sdj (Slettet)
Løs ligningen og illustrer løsningen på en figur med en enhedscirkel:

tanx = -1,46

Det har jeg gjort på lommeregneren og har fået:

x = -.9702

Men hvordan illustrer jeg løsningen på en figur med en enhedscirkel?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2007 af jgthb (Slettet)

Jeg har uploadet en fil, som illustrerer løsningen. x-værdien er et radiantal, og et radiantal et udtryk for længde af en cirkelbue. Så den markerede del af cirklen svarer til x-værdien.

http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=28708

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2007 af mathon

tan(x) = -1,46

x=tan^-1(-1,46) + p*pi, hvor p € Z

x=-0,970255+p*pi = 2,17134 + q*pi, q € Z

Skriv et svar til: Tangens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.