Matematik

Omvendt proportionalitet

16. februar 2007 af T-K (Slettet)
Kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave:

Funktionen f er givet ved f(x)=x^2
Om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2)=1.

Bestem en forskrift for g.


Hvad skal jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2007 af allan_sim

#0.
To størrelser a og b er omvendt proportionale, hvis det gælder, at

a*b = k

hvor k er en konstant.

I dit tilfælde ved du derfor, at

f(x)*g(x) = k
x^2*g(x) = k

Indsæt punktet for at finde k og isolér herefter g(x).

Svar #2
16. februar 2007 af T-K (Slettet)

Er ikke sikker på at jeg har forstået det rigtigt men jeg har fået:

g(x)= 0,5/x^2 * 2 = 1

g(x) = 1/x^2

Hvad er det for et punkt jeg skal indsætte?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2007 af allan_sim

#2.
Jeg forstår ikke helt din første linje, men du kommer alligevel forholdsvist tæt på resultat.

Hvis du isolerer g(x) i sidste linje i #1 får du

g(x) = k/x^2

Samtidig får du at vide, at g(2)=1. Derfor sætter du dette punkt ind i din forskrift og isolerer k. Du skulle gerne få, at k=4.

Svar #4
17. februar 2007 af T-K (Slettet)

"Derfor sætter du dette punkt ind i din forskrift"

Det er det jeg ikke forstår. Hvor er det jeg skal sætte det ind? istedet for x?

Svar #5
17. februar 2007 af T-K (Slettet)

Skal det se sådan ud: g(2)=k/f(2)=1

Hvis det er sådan. Kan jeg bare ikke se hvordan jeg skal finde f(2).

Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.