Matematik

differential regning

18. februar 2007 af uhanse (Slettet)
Hej

Jeg har en uløst opgave her. Jeg har problmer med mellem regninger.

Opgaven lyder på:

bestem forhviklen eller hvilke x-værdi(er)funktionen f har differentialkvotienten 7 når f(x)=2x^3+1,5x+x^2

håber der er en der kan hjælpe mig her

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2007 af zlag (Slettet)

Har jeg forstået det korrekt, hvis du bare skal løse f'(x)=7 ... i så fald skal du differentiere funktioen, sætte den lig med 7, trække 7 fra på begge sider, altså f'(x)-7=0 løs denne og du har resultatet...

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2007 af janandersen (Slettet)

du skal løse ligningen

f'(x) = 7

Svar #3
18. februar 2007 af uhanse (Slettet)

Jeg skal finde x værdierne når differentialkvotienten er 7 .

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2007 af zlag (Slettet)

præcis...
Gør som følger f'(x)=6x^2+2x+1,5

løs f'(x)=7 --> 6x^2+2x+1,5=7 --> 6x^2+2x+1,5-7=0

Du får nu alle de mulige x værdier, hvor diff.kvot. er lig 7...

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2007 af zlag (Slettet)

dvs. der kommer 2 muligheder, da det er et 2. grads polynomium du har med at gøre

Svar #6
18. februar 2007 af uhanse (Slettet)

takker for hjælpen. har fået en bedre forståelse for det.

Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.