Matematik
bestem a
19. februar 2007 af
Ponine (Slettet)
Bestem de tal a for hvilke ligningen
x^2 + ax + a = 0 har mindst en løsning.
Jeg ved så at diskriminanten skal være lig med eller større end 0 da den skal ha mindst en løsning.
så d = a^2-4a=0
Og så er det her jeg går en smule i stå. Det er udelukket at den kan løses ved at isolere a pga. =. jeg ville spørge om en ville kunne hjælpe mig en smule. :)
x^2 + ax + a = 0 har mindst en løsning.
Jeg ved så at diskriminanten skal være lig med eller større end 0 da den skal ha mindst en løsning.
så d = a^2-4a=0
Og så er det her jeg går en smule i stå. Det er udelukket at den kan løses ved at isolere a pga. =. jeg ville spørge om en ville kunne hjælpe mig en smule. :)
Svar #1
19. februar 2007 af ibibib (Slettet)
Du kan løse ligningen a²-4a = 0 som enhver anden andengradsligning, dvs. start med at beregne d.
Du kan også benytte nulreglen:
a·(a-4) = 0
a=0 v a=4
a4 er derfor svaret på din opgave.
Du kan også benytte nulreglen:
a·(a-4) = 0
a=0 v a=4
a4 er derfor svaret på din opgave.
Svar #2
19. februar 2007 af Ponine (Slettet)
1000 tak skal du have.
Jeg havde fuldstændig selv glemt alt om nulreglen.
Jeg havde fuldstændig selv glemt alt om nulreglen.
Skriv et svar til: bestem a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
