Kemi
HASTER MEGET.. dåse..
21. februar 2007 af
Izabella (Slettet)
En spraydåse indeholder drivgassen carbondioxid. Trykket er 400 kPa ved 20 grader. På dåsen står, den hæjst må opvarmes til 50 gradr. Hvad bliver trykket?
Hvordan skal jeg dog regne det ud? Jeg skal bruge
idealgasligningen: PV=nRT . Kender ik rigtig til den.
Hvordan findes V, volumen ?
Forstår heller ik hvordan 50 gradr kommer ind...
HJÆLP!
En spraydåse indeholder drivgassen carbondioxid. Trykket er 400 kPa ved 20 grader. På dåsen står, den hæjst må opvarmes til 50 gradr. Hvad bliver trykket?
Hvordan skal jeg dog regne det ud? Jeg skal bruge
idealgasligningen: PV=nRT . Kender ik rigtig til den.
Hvordan findes V, volumen ?
Forstår heller ik hvordan 50 gradr kommer ind...
HJÆLP!
Svar #1
21. februar 2007 af frodo (Slettet)
du kan ud fra ligningen finde nR/V=P/T (findes ved en let omskrivning) som må være konstant, da n er konstant og V er konstant. (R er gaskonstanten )
når du har dette, og gerne vil finde p ved 50 gr findes dette ved p=(nR/V)T
når du har dette, og gerne vil finde p ved 50 gr findes dette ved p=(nR/V)T
Svar #4
21. februar 2007 af Izabella (Slettet)
Jeg kan ikke engang se hvordan P isoleres? Min hjerne er helt død.!
Skriv et svar til: HASTER MEGET.. dåse..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
