Matematik

differentialregning

22. februar 2007 af sarah 2804 (Slettet)
Hej.. jeg skal besvare en opgave der lyder på følgende.. har svært ved at se, hvordan jeg kommer igang med opgaven...håber der er en som kan lysne noget op for mig.. så at jeg kan komme igang..

vandsbevægelse i en bestemt type jordlag kan beskrives ved en model f(t) = 2,4 * kvadratrod t
hvor f(t) er antal i cam, vandet er trængt ind i jordlaget.
t er antal timer efter at vandet er ledt ned i jordlaget
herfeter ønskes der bestemmelse af f'(t)
bestem den hastighed, hvormed vandet trænger frem i jordlaget efter 4 minutter.

på forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2007 af tog5 (Slettet)

f'(x)=2,4*(1/(2*kvrod(t))

differentialkofocient fortæller om vækshastighed. Derfor skal du indsætte det 4 tal på t's plads i ovenstående formål

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2007 af tog5 (Slettet)

jeg har differenteret ligningen forkert man skal jo bruge produkt reglen

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2007 af tog5 (Slettet)

f'(x)=1,2/kvrod(t)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2007 af tog5 (Slettet)

mellemregningen er:

f'(x)=kvrod(t)+2,8*1/(2*kvrod(t))=1,2/kvrod(t)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2007 af tog5 (Slettet)

det går meget godt idag!!!

Mellemregningen er:

f'(x)=0 + 2,8*(1/(2*kvrod(t))=1,2/kvrod(t)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=30316

Svar #7
22. februar 2007 af sarah 2804 (Slettet)

tusind tak for Jeres hjælp.. jeg fandt formlen i bogen f (x) = x^2 => f'(x) n^n-1
så er det jo bare om at differentiere.. tusind tak for hjælpen!!

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.