Matematik

Nogle som kan hjlæpe mig nu??

22. marts 2004 af hrskitzo (Slettet)
Hey, jeg har brug for lidt hurtigt hjælp:

JS = afstanden fra jord til sol. Hypotenusen i trekanten jord, måne, sol.

JM = afstanden fra jord til måne. Den korteste katete i trekanten jord, måne sol.

Trekanten jord, måne, sol er retvinklet. Vinklen fra jorden = 89 grader.
Vinklen fra solen = 1 grad.
Vinklen fra månen = 90 grader.


Opg. 4)De målte vinkler ligger i intervallet [85°;90°[. Beregn forholdet (JS)/(JM) for 5 forskellige vinkler i dette interval. Får du meget forskellige resultater? Kommenter nøjagtigheden i vores metode til at bestemme (JS)/(JM):

Opg. 5)Metoden blev brugt af grækeren Aristarchos i det tredje århundrede f.v.t og han bestemte forholdet til ½JS½/½JM½ til 19. Hvilken vinkel Ð MJS havede han målt?


Mvh.
/Hrskitzo

Svar #1
22. marts 2004 af hrskitzo (Slettet)

I opgave 5 står der: ½JS½/½JM½ detter en en fejl der burde stå (JS)/(JM)

Svar #2
22. marts 2004 af hrskitzo (Slettet)

I opgave 5 står der: ½JS½/½JM½ detter en en fejl der burde stå (JS)/(JM)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=30948 <- kig der :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

#3 godt set :-)

Svar #5
22. marts 2004 af hrskitzo (Slettet)

Tak, Mads.

Men dette besvare ikke lige mine spørgsmål

Svar #6
22. marts 2004 af hrskitzo (Slettet)

Er der nogle som kan hjælpe??!??! Please... Haar akut brugt for hjælp til de her opgaver.

Svar #7
22. marts 2004 af hrskitzo (Slettet)

Er der nogle som kan hjælpe??!??! Please... Haar akut brugt for hjælp til de her opgaver.

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

Skru da lige lidt ned for blodsukkeret...

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

hov - undskyld. Jeg forstår ikke helt opgaven. Har du skrevet hele teksten? Evt også lige fortælle hvor dit problem ligger...

Svar #10
22. marts 2004 af hrskitzo (Slettet)

Jeg mangler måske afstanden:

Afstanden for Jorden - Solen er 148,1 mio. km

Afstanden for Jorden - Månen er 384,400 km


Jeg kan ikke finde ud af opgave 4 og 5

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Du må nok hellere lige skrive hele opgaven. Det lyder som om du også har nogle målinger der er knyttet til opgaven...

Svar #12
22. marts 2004 af hrskitzo (Slettet)

Slå tabelværdierne for afstanden ½JS½ og ½JM½ op og bestem forholdet ½JS½/½JM½ med disse værdier. Fik du det samme forhold? Bestem hvilken vinkel Ð MJS som der er rigtigt må være, og sammenligne med den vinkel du målte:

Afstanden for Jorden - Solen er 148,1 mio. km (Længden fra Jorden - Solen bliver også kaldt for AU som er en forkortelse af det engelske ord Astronomical Unit)
Afstanden for Jorden - Månen er 384,400 km

Forholdet mellem (JS)/(JM) udregnes på følgende måde:

(JS)/(JM) = (148,1 mio. km)/(384,400 km) = 385,23 km, Dvs. forholdet mellem jorden og månen er 1 AU til 385,23

Svar #13
22. marts 2004 af hrskitzo (Slettet)

Opgave 3)

Slå tabelværdierne for afstanden (JS) og (JM) op og bestem forholdet (JS)/(JM) med disse værdier. Fik du det samme forhold? Bestem hvilken vinkel Ð MJS som der er rigtigt må være, og sammenligne med den vinkel du målte:

Afstanden for Jorden - Solen er 148,1 mio. km (Længden fra Jorden - Solen bliver også kaldt for AU som er en forkortelse af det engelske ord Astronomical Unit)
Afstanden for Jorden - Månen er 384,400 km

Forholdet mellem (JS)/(JM) udregnes på følgende måde:

(JS)/(JM) = (148,1 mio. km)/(384,400 km) = 385,23 km, Dvs. forholdet mellem jorden og månen er 1 AU til 385,23

Svar #14
22. marts 2004 af hrskitzo (Slettet)

Hele opgaven handler om at man har målt vinklen mellen jorden - solen - månen. Dvs. man har stået på jorden og målt vinklen mellen jorden og solen, sammen med jorden og månen. Man skal forestille sig en trekant hvor Jorden er B, Solen A og månen C. og vinklen i månen er 90 grander. Hjælper denne information?

Svar #15
22. marts 2004 af hrskitzo (Slettet)

ingen som kan hjælpe?

Skriv et svar til: Nogle som kan hjlæpe mig nu??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.